Index Vakbarát Hírportál

Nyomoznak a verekedő soproni rendőr ügyében

2013. szeptember 3., kedd 17:57

Elrendelte a nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a szombaton egy rendőr által megvert férfi ügyében. A férfi beszámolóját előző cikkünkben olvashatják.

Az ügyészségi közleménye leírja, hogy a rendőr hogyan látta az eseményeket. D. Béla rendőr zászlós szerint Sz. Ottó tiltott helyen kanyarodott balra és a járdán motorozott, ezért a villogót bekapcsolva utána eredt és felszólította Sz-t, hogy adja át az iratait. Mivel a rendőr szerint erre Sz. nem volt hajlandó, ezért bilincs és tonfa alkalmazásával „igyekezett utasítása teljesítésére rábírni” a férfit.

„Állampolgári, illetve rendőri” bejelentésre érkeztek ki további rendőrök, akik előállították Sz-t, aki a kapitányságon panaszt tett az intézkedés ellen. A rendőrség kedden továbbította a dokumentumokat az ügyészségnek. Az ügyészség a rendőr ellen hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette és nem részletezett más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A rendőrség korábban azt mondta, hogy az állítólag erőszakoskodó rendőr továbbra is szolgálatban van, az ügyészségnek nincs információja arról, hogy a rendőr dolgozik-e.

View Larger Map Itt kanyarodott szabálytalanul balra a rendőr szerint Sz.

Sz. Ottó beszámolója szerint Sopron belvárosában motorozott szombat este a robogójával, amikor azt látta, hogy az előtte haladó rendőrautó sofőrje az ablakon kihajolva telefonál. Sz. kifejezte a nemtetszését, mire a rendőr utána eredt és intézkedést mímelve durván erőszakoskodott vele.

Rovatok