Index Vakbarát Hírportál

Vége Orbán Ráhel templomi esküvőjének

2013. szeptember 7., szombat 09:11

Szombat délután egy óra körül véget ért a Margit körúti ferences templomban a miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek az esküvője. A vendégek elkezdték elhagyni a templomot, a pár és az örömszülők tovább bent maradtak, de fél háromra már mindenki elment. A szertartás körülbelül egy órán át tartott, délben vonultak be orgonaszóra.

A templomhoz már korán odaértek az első vendégek. Délelőtt tizenegy óra után érkezett meg Matolcsy György és Deutsch Tamás, jelentette tudósítónk a helyszínről. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke már fél 10 előtt jött, fél 12-re Schmidt Mária is befutott. A ceremóniára elment Kövér László házelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Eperjes Károly, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és Szájer József is. Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere is a meghívottak között volt.

Háromnegyed 12 körül érkezett meg az Orbán-család a helyszínre. A Rómer Flóris utcában egy irodaház parkolóján keresztül, oldalról jutottak be a templomhoz. Előtte a parkolóban fotózkodtak, ölelgették egymást.

A 27 éves vőlegény, Tiborcz István a Közgép Zrt. egyik leányvállalatának az igazgatósági tagja. A miniszterelnök korábban azt mondta a Blikknek róla: szüleit már korábbról ismeri, édesapja orvos, jól működő gazdaságuk van.

Pizzát valaki?

Két közjáték is színesítette a programot: egy pizzafutár több pizzával érkezett a templomhoz, azt bizonygatta, hogy rendelése van a címre, de nem engedték be a főbejáraton.

Háromnegyed 12 körül pedig egy idős nő ment a templomhoz, hogy elmondja Az Úr angyalát, ahogy minden délben szokta. Kedvesen elküldték, hogy ezt ezúttal egy másik templomban tegye meg.

A meghívott vendégek mellett bámészkodók is gyülekeztek az utca túloldalán, pár tucat szépen kiöltözött, többnyire idős járókelő várta az esküvőt (a templomba nem engedték be őket). Nagyon csalódottak voltak, amiért a menyasszony oldalról ment be a templomba, és ők így nem láthatták. „Megmutathatta volna magát, ha már ilyen szépen kiöltöztünk" – mondta az egyikük.

Reggel már készülődtek

A miniszterelnök lányának esküvői helyszíne közelében már reggel kilenc körül nyüzsgés volt. Újságírók akkor még nem nagyon érkeztek, de a Mechwart ligeti parkolónál már állt néhány öltönyös, megtermett férfi, akik azt figyelték, ki hajt be.

Reggel nem sokkal fél tíz után elkezdtek itt kordonokat kirakni, de közlekedni arrafelé ettől még nyugodtan lehetett. A kordonokat csak a falhoz tették le, miután kipróbálták.

A parkolónál megállították az autósokat, és továbbküldték, aki nem az eseményhez tartozott. Tiltó táblát már korábban kitettek itt, olvasónk le is fotózta, eszerint szombat reggel 6-tól este 8-ig megállni és várakozni tilos, elszállítják az ide parkoló autókat.

A parkolóban és környékén közterület-fenntartók dolgoztak szorgalmasan: söprögettek, takarítottak. Nem tüntették el még viszont a "Royal Wedding 2013" feliratot, amelyet az E14 aktivistái véstek az aszfaltba.

A készülődés már tart egy ideje: kátyúztak a lagzi helyszínére vezető úton, felújították a templom mögötti járdát, majd tegnap a templom környékén egyfalat is lefestettek, hogy eltüntessék a graffitiket.

Rovatok