Index Vakbarát Hírportál

Szappanokat raktak a szegedi zsinagóga kerítésére

2013. szeptember 21., szombat 14:16

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított, miután valaki a héten babaszappanokat fúrt a szegedi zsinagóga Jósika utca felé néző főbejáratának kerítésére - írja a Delmagyar.hu. A szappanokat egy látogatócsoport egyik tagja vette észre, aki szólt az idegenvezetőnek.

Lednitzky András, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke szerint a szappanok egyértelműen Auschwitzra és a haláltáborokra utalnak. "Az utóbbi tíz évben ilyen megdöbbentő és megbotránkoztató eset nem történt Szegeden, amely mindig is befogadó és elfogadó város volt. Néha festékkel felszórtak a házakra egy-egy horogkeresztet vagy Dávid-csillagot, de a mostani eset valóban félelmet kelthet az emberekben. Reméljük, hogy ezt mindenki megérti, és mihamarabb meglesz az elkövető" – nyilatkozta Lednitzky a lapnak.

A Delmagyar.hu-nak a rendőrség nem válaszolt azokra a kérdésekre, miszerint mikor kerültek a szappanok a kerítésre és mikor jelentették be a bűncselekményt, illetve hány szappant raktak ki. A sajtószóvivő szerint ezek olyan körülmények, amelyeket csak az elkövető ismer, így a későbbiekben bizonyítékot képezhetnek. A rendőrség kéri, hogy aki valamit tud az esetről, hívja a 107-es vagy 112-es segélyhívószám valamelyikét.

Rovatok