Index Vakbarát Hírportál

14 évet kapott a fiát vízbe fojtó nő

2013. szeptember 26., csütörtök 09:06 | aznap frissítve

Első fokon 14 év fegyházbüntetésre ítélte a Győri Törvényszék azt a szlovák nőt, aki egy mosonmagyaróvári tóba ölte kisfiát tavaly decemberben.

A bíróság 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölésben és személyi szabadság megsértésében mondta ki bűnösnek az asszonyt. Az utóbbi vádpontban azért, mert a gyilkosság előtt férjét bezárta a fürdőszobába. Ezután indult hároméves fiával a tóhoz, amelynek jeges vízébe tette a gyermeket, aki abba belefulladt.

A nő állítása szerint ő maga is öngyilkos akart lenni a tóban, de ez nem sikerült neki. Ezután elment a rendőrségre, és feladta magát.

A 29 éves nő és német férje Mosonmagyaróváron éltek. A bírósági tárgyalásokon kiderült, hogy a gyermek születése után házasságuk megromlott. A férj beadta a válókeresetet, és a gyermek felügyeletét is neki ítélték. A nő korábban azt vallotta, hogy a gyilkossággal a férjének akart fájdalmat okozni.

A bíró indokolása szerint nem volt elfogadható az a védekezés, hogy az asszony kiterjesztett öngyilkosság elkövetését tervezte, mivel így is csak egy emberölés után vetett volna véget életének. Az ítélethirdetésen elhangzott: "nehéz volt eldönteni, hogy a gyereket sajnálja, hogy meghalt, vagy saját magát".

A bíróság szerint a vádlott nem elmebeteg, nem gyengeelméjű, de személyiségzavaros. Ez azonban nem befolyásolta tette elkövetésekor, hogy felismerje annak következményeit.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott pedig enyhítésért fellebbez. A nő azt kérte a bíróságtól, hogy Szlovákiában tölthesse le büntetését.

Rovatok