Index Vakbarát Hírportál

Lazáry tagadja, hogy kokainozott

2013. szeptember 26., csütörtök 17:53 | aznap frissítve

Szombathely fideszes alpolgármestere azt állítja, nem ő látható a városi ellenzéki által nyilvánosságra hozott kokainozós videón. Czeglédy Csaba, az ellenzék frakcióvezetője viszont rendőrségi feljelentést tett kábítószer-használat és -kereskedelem miatt.

Lazáry Viktor csütörtökön a teljes magyar sajtónak megküldte azt a drogtesztet, amelyet kedden csináltatott a szombathelyi Markusovszky Kórházban. A két napja készült vizsgálat szerint Lazáry szervezetében nem találtak sem kokaint, sem morfint, sem THC-t.

Az MSZP-SZTKE-frakció vezetője, Czeglédy Csaba csütörtökön hozta nyilvánosságra azt a rejtett kamerás felvételt, amelyen egy Lazáryra nagyon hasonlító férfi szippant fel egy csíkot, majd az anyag maradékát ínyébe dörzsöli.

Czeglédy kedden adott 48 órás határidőt egy akkor még közelebbről meg nem nevezett „fideszes városvezetőnek”, hogy mondjon le, különben bemutatják a róla szóló terhelő videót. Czeglédy csütörtökön a szombathelyi önkormányzat csütörtöki ülésén a videó megjelentetésével egy időben be is jelentette, hogy a felvétel Lazáry Viktorról készült, és már másfél éve tudták, hogy az alpolgármester drogfogyasztó. A szocialisták azzal gyanúsítják az alpolgármestert, hogy „drogot fogyasztott, drogok hatása alatt él".

Lazáry közleményében kijelenti: „sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben nem fogyasztottam, nem fogyasztok, és nem fogok fogyasztani kábítószert”. A közleményből az is kiderül, hogy a keddi ultimátumból miatt ment el még aznap a drogtesztre: „Czeglédy Csaba, korábban adócsalásért elítélt szocialista frakcióvezető 2013. szeptember 23-i, keddi sajtótájékoztatóját követően 2013. szeptember 24-én a szombathelyi Markusovszky Kórházban "vizelet drogtesztet" végeztem, amely negatív eredménnyel zárult”.

Az alpolgármester pénteken újra elmegy a kórházba, és egy újabb teszttel igyekszik alátámasztani, hogy nem használt drogot.

Czeglédy Csaba viszont csütörtökön délután rendőrségi feljelentést tett kábítószer-használat és -kereskedelem miatt. A szocialista politikus szerint a videót tanúvallomással is alá tudja támasztani. Lazáry drogtesztje szerinte nem sokat ér, mert a kokain viszonylag gyorsan ürül a szervezetből. A rendőrségen az ürülési sebességre való tekintettel alaposabb szakértői vizsgálatot kezdeményezett.

De feljelentést tett Lazáry is: a fideszes politikus kényszerítés bűntette és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt fordult a rendőrséghez. Közleményében azt állítja, a felvételen nem ő látható, képviselői és alpolgármesteri munkáját pedig a jövőben is maradéktalanul elvégzi.

Rovatok