Index Vakbarát Hírportál

Hajsza folyik a soroksári gyilkos után

2013. október 1., kedd 15:42 | aznap frissítve

„Egy gyilkossal »adós« a Budapesti Rendőr-főkapitányság” – ezzel az alcímmel, Hajsza főcímmel adott ki közleményt kedd délután a BRFK a soroksári gyilkosság ügyében. A 36 éves kocogó anya meggyilkolásáról egyelőre nagyon kevés dolgot lehet biztosan tudni, a rendőrség szűkszavúan kommunikált, találgatások indultak meg.

Legutóbb az a híresztelés terjedt el, hogy állítólag a rendőrök a Templom utcában elfogtak öt embert, akiknek közük lehet a gyilkossághoz. Az Index kedd reggel megkereste a rendőröket ezzel kapcsolatban, de nem kaptunk választ arra a kérdésre, hogy van-e alapja az elfogás hírének, és ha igen, mivel gyanúsítják az elfogott embereket.

A BRFK délutáni közleménye megmagyarázza a rendőrség hallgatását. Azt írják: a rendőrség „a Szigetdűlő területén elkövetett emberölést követő találgatások, azok cáfolata vagy megerősítése tekintetében nem partnere a médiatartalom-szolgáltatóknak, a közösségi média használóinak, a magukat reflektorfénybe helyezőknek, a »jól értesülteknek«".

Kijelentik, hogy az életvédelmi osztály munkatársainak „feladata az elkövető(k) elfogása", és „ennek érdekében azokról az információkról, személyi és tárgyi bizonyítékokról, amelyekről a rendőrségen kívül csak az elkövető(k) tudhat(nak), a rendőrség – a nyomozás jelenlegi szakaszában – a korábbiakat meghaladóan nem ad tájékoztatást".

A közlemény szerint Budapest lakosai tudják, hogy a rendőrség teszi a dolgát. Megjegyzik, hogy 2013-ban eddig az összes gyilkosság elkövetőit felderítették, a mostani, hat napja elkövetett eset kivételével.

„A soroksári ügy megoldására létrehozott nyomozócsoport ismeretlen tettest hajszol. A hajszában számít a felelősen gondolkodók, a nyilvánosság erejét hitelesen használók támogatására. Mindazokra, akik nem a gyilkost, hanem a rendőrség felderítő tevékenységét segítik" – zárul a szokatlan hangvételű rendőrségi közlemény.

Rovatok