Index Vakbarát Hírportál

Csak egy maradhat Ásotthalmon

2013. október 3., csütörtök 09:58

Vagy a faluvezető vagy a képviselő-testület. Ásotthalmon patthelyzet alakult ki, miután a képviselők már hosszabb ideje nem értenek szót a polgármesterrel, írja a Délmagyar. A hétfős testület többsége, négy fő szerint Petró Ferenc polgármester titkárnője intézi a település ügyeit, ő nyilatkozik, szerepel közbeszerzési, polgármesteri és jegyzői referensként, de ha mégis nyilatkozik a polgármester, szinte biztos, hogy lejáratja a testületet. A falu nem indul pályázatokon, a képviselők nem láthatnak bele a pénzügyekbe. Petró ráadásul tisztogat is, és állítólag a hivatalon és az intézményeken belül káderrendszert épített ki. A vezető kedve szerinti elbocsátások a testület szerint súlyos milliókba kerülnek az önkormányzatnak.

A patthelyzet miatt Ásotthalmon csütörtökön rendkívüli ülést hívtak össze. Ha a testület nem tud megegyezni a polgármesterrel, lemondanak. Ezt egyébként csak az önkormányzati választások előtti év november 30-áig tehetik meg. A négy felálló képviselő közül mindenki, Papp Renáta, Babarczi Antal, Németh Attila és Pőcze Levente is indulna az időközi választáson, polgármestert maguk közül választanának.

Petró a Délmagyarnak azt mondta, a vádak hazugságok, nincs oka lemondani. A személycserékről azt közölte: egy tisztviselő közös megállapodással távozott, egy másikat adatokkal való visszaélés miatt küldtek el, a harmadikat áthelyezték, egy intézményvezetőt a testület „fúrt ki". Mivel a hivatali létszámot 18-ról 9-re kellett csökkenteni, a titkárnőnek több munkakört át kellett vennie, de ezért plusz juttatást nem kap. Szerinte a település ahol és amikor tud, pályázik is. A polgármester szerint a négyes szándéka a buktatás, hogy Németh Attila polgármester lehessen.

A polgármester szerint január közepére lehet új választást kiírni, hónap végére lehet új testület és polgármester. Petró újra indulni fog.

Rovatok