Index Vakbarát Hírportál

Megint nullázta bankszámláját a Képzőművészeti

2013. október 3., csütörtök 15:31

Levelet írt dolgozóinak a Képzőművészeti Egyetem: megint nincs pénz, megint csúsznak a fizetések. Az Átlátszó Oktatás által közölt írásban az egyetem vezetése felidézi: a kormány korábban ígéretet tett, hogy visszaadja az iskolától elvont támogatást, de ez a mai napig nem történt meg.

A gazdasági hivatal minden pénzügyi lehetőséget megpróbált és kihasznált, hogy a hiány ellenére az intézmény működjön, mindenki időben megkapja a munkabérét. Az intézmény működtetéséhez szükséges anyagi feltételeket 2013. szeptember hónapig tudtuk csak nagy nehézségek árán biztosítani, szeptember közepén azonban világossá vált, hogy az október elején esedékes bérekre nincs meg a fedezet. Azóta folyamatosan tárgyal az intézmény vezetése a minisztériummal és a kincstárral

– írták.

A levél szerint a Képző eddig öt különböző költségvetési tervezetet készített, az utolsót a vezetőség már személyesen vitte be a minisztériumba. Ott legutóbb azt ígérték nekik: jövő hét közepén utalják a béreket és az ösztöndíjakat is. Az iskola addig fejenként ötvenezer forintot küld ki dolgozóinak, és ezzel le is nullázza bankszámláját.

Rovatok