Index Vakbarát Hírportál

Szomszédjukat zsarolták, pórul jártak

2013. október 4., péntek 09:34

Havonta kért pénzt a szomszédaitól egy háromtagú végegyházi család nem létező tartozásokra hivatkozva. Amikor a szomszédok megtagadták a fizetést, a zsarolók késsel kezdtek fenyegetőzni - írja a police.hu. A rendőrség őrizetbe vette a tetteseket, akiket zsarolással és uzsorázással gyanúsít.

F. Mihály, a felesége és 24 éves fiuk tartozás fejében hónapokon át követeltek pénzt szomszédaiktól, azt állítva, hogy a nekik kölcsönadott összegek és az odaadott ruhaneműk fejében már 4 millió forinttal tartoznak az F. családnak. A tartozás tényét a szomszédok vitatták, mire ifjabb F. Mihály, kezében egy késsel azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket, amennyiben nem törlesztenek. A megzsarolt szomszédok összesen több százezer forintot adták F.-éknek.

A rendőrségnek egy ehhez hasonló, havi pénzátdási jelenet után fogta el a gyanúsítottakat. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság F. Mihály és felesége ellen uzsora-bűncselekmény, fiuk ellen pedig uzsora-bűncselekmény és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Rovatok