Index Vakbarát Hírportál

Orvosi ügyelet nélkül indult a diákolimpia

2013. október 6., vasárnap 16:49

Orvosi felügyelet nélkül kezdődött a Duatlon Diákolimpiai országos döntője Lakiteleken. Végül a sérülteket a helyi orvosi ügyelet látta el, de az autónak a másik faluból kellett kiérni a helyszínre, miután kihívták a sérültekhez. Egy szülő azt írja az Indexnek, hogy volt olyan induló, akinek 40 percet kellett várnia, és „orvosilag teljes a kilátástalanság”.

A futóversenyen több mint 1300-an indultak. Olvasónk szerint miután megérkezett az orvosi ügyelet autója, nem is tudott visszatérni a bázisra, mert folyamatosan mentek oda az újabb és újabb sérültek. Egy futóversenyeken számítani lehet rá, hogy szükség lesz orvosra, a horzsolások mellett most is kórházba szállítottak két gyereket a mentők, egy kislánynak pedig porcleválása volt.

Szentirmay Tamás, a verseny egyik szervezője szerint azt történt, hogy bár szerveztek ügyeletet, a megbízott szolgáltató elnézte az időpontot. Azt mondja, hogy miután ez kiderült, a szolgáltató szólt a tiszakécskei orvosi ügyeletnek, hogy nekik kell autót küldeniük. Szerinte legrosszabb esetben is csak 20-30 percet késett az orvos a 10.40-es rajtról. Többször elmondta, hogy a sérült versenyzők nem maradnak ellátás nélkül.

Azt viszont nem tudta megmondani, hogy pontosan hány sérült diáknak kellett várnia az ellátásra, és mennyi időt. Arról is kérdeztük, hogy megfontolták-e, hogy a rajtot elhalasztják, erre nemmel felelt.

Rovatok