Index Vakbarát Hírportál

Amikor beakasztottam, éreztem

2013. október 16., szerda 09:43

Hatalmas küzdelem volt a hallal! Amikor több mint félórás fárasztás után kihúztam az óriásharcsát a partra, minden porcikámban remegtem

mesélte egy szegedi horgász a Délvilágnak. A férfi, aki a diplomamunkáját is a horgászatból írta a jogi egyetemen, egy 187 cm hosszú, 46 kilós harcsát fogott ki október 10-én hajnalban a kiszombori Vályogos-tóból.

„Barátommal nagy halra, kifejezetten harcsára mentünk, ő fogta a vörösszárnyú keszeget, amelyet csaliként használtunk. Bár erős felszereléssel készültünk, kiengedtük a féket, mert hallottuk, óriáshal rabol a horgászhelyünk közelében. Nándi fél négykor hazament, mert fáradt volt. Hajnali négykor – ahogy a horgászok mondják – füstölni kezdett a zsinór. Amikor beakasztottam, éreztem, hatalmas jószág akadt a horgomra, amely azonnal a kotuba (nádcsomóba) akart menekülni, de sikerült megfordítanom” − mesélte a férfi.

A hal gyomrában egy 1,5-2 kiló körüli, félig emésztett pontyot is találtak. De valószínűleg kevés lehetett neki a ponty, mert a horogra akasztott vörösszárnyú keszeget is bekapta. A horgász a harcsát megnyúzta, és barátai, ismerősei között szétosztotta.

46 kg-os harcsa

Rovatok