Index Vakbarát Hírportál

Csányi úr, az arrogancia a bankba való!

2013. október 16., szerda 11:38

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor szerdán végigsértegette a válogatott teljesítménye miatt kritikákat megfogalmazó fideszes politikusokat. A legkeményebb beszólást Kocsis Máté pártszóvivő kapta, de jutottak kioktató szavak Wintermantel Zsoltnak és Deutsch Tamásnak is. A válasz össztűz a politikusoktól. Az újpesti Wintermantel szerint ilyen stílusban egy MLSZ-elnök nem beszélhet, ez az arrogancia legfeljebb bankelnökként jöhet be.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke szerdán sajtótájékoztatón értékelte a válogatott helyzetét, miután befejeződtek a világbajnoki selejtezők. Az OTP-vezér az alkalmat megragadva keményen beszólogatott az összes ismertebb fideszes politikusnak, akik az elmúlt napokban a szövetség felelősségét is felemlegették a válogatott gyatra szereplése miatt.

Csányi a legkeményebben szavakat Kocsis Máténak, a VIII. kerület polgármesterének címezte. A Fidesz-szóvivő nemcsak magánszemélyként kapott a sértegetésekből, Csányinak a pártot is sikerült belekevernie, amikor megvádolta hazudozással. „A rendszerváltáskor hat pálya volt a nyolcadik kerületben. Sikerült azóta hatról négyre csökkenteni a pályát. Egy ilyen ember ne foglalkozzon futballal, fogja be a száját. Mint a Fidesz-szóvivő, annyi terület van, ahol tud hazudni.” Kocsis titkárságán elmondták, hogy a szóvivő délutáni sajtótájékoztatóján reagál majd Csányi szavaira.

Azonnal válaszolt viszont Wintermantel Zsolt, újpesti polgármester, akit lekicsinylő mondatokkal próbált helyreutasítani az MLSZ-elnök, miután a keddi Andorra elleni meccs végén Wintermantel lemondásra szólította fel őt. „Hogy hívják ezt a polgármestert? Ja, Wintermantel. Ő minden stadion és meccs előtt ordibál. Nézzen jobban utána a tényeknek, ez nem politika, ez futball.”

„Csányi úr, a futball valóban nem politika, de nem is bank. Láthattuk, hogy a bankokban nem tisztelik az ügyfeleket, a fociban viszont tisztelni kellene a szurkolókat. Egy MLSZ-elnök nem engedheti meg magának, hogy ilyen stílusban beszéljen a szurkolókkal. Csak egy tanács: az arrogancia lehet, hogy működik bankelnökként, de MLSZ-elnökként elég visszás” - reagált Wintermantel.

Csányi Deutsch Tamás egykori sportminiszternek a többek között az első Orbán-kormány idején megvásárolt, de aztán soha el nem készült stadionbeléptető rendszert hánytorgatta fel: „Olyan mélyen nem tartunk, hogy a megjegyzéseit kommentáljam, de tanácsot tudnék adni. Az a stadionbeléptetőnek álcázott síkapu, amit megvásároltak, még mindig ott pihen a raktárakban. Azzal tenne igazán jót a magyar sportnak, ha ezt eladná. És ha hallgatná. Megjegyzem, komolyan vettem a kritikáját. miután ilyen tapasztalatai vannak az utánpótlásban a pénzek felhasználásával, komolyabban fogják ellenőrizni. A képviselő úr csak egy klubnál szerezte a tapasztalatait.”

Deutsch a Facebookon vászolt: "A győztesek vicceket mesélnek, a vesztesek sajtótájékoztatót tartanak" - tisztelettel ajánlom Laczkó Mihály dr., ohh, bocsánat, Csányi Sándor dr. (annyira kísérteties a hasonlóság a hozzá nem értésüket illetően, ezért kevertem őket össze) vesztes MLSZ elnöknek." Majd később még azt is hozzáfűzte, hogy személy szerint neki tetszett "Sándor bácsi kamikaze stílusban nyomott kapuzárási pánik showja".

Rovatok