Index Vakbarát Hírportál

Visszaállítják a saras, tócsás kerthelyiséget

2013. október 17., csütörtök 07:17

Jogkövető állampolgárként eleget teszek az örökségvédelmi hivatal határozatának, ezért visszaállítom az eredeti állapotot az Alabárdos étterem kerthelyiségében – mondta a Délmagyarnak Nagy István, a szegedi Alabárdos étterem üzemeltetője. Így újra olyan lesz a közel 200 négyzetméteres udvari vendéglátóterasz, mint régen: saras és víztócsás.

Szegeden ezért már el is kezdték bontani a belvárosi vendéglő engedély nélkül kialakított, közel 200 négyzetméteres kerthelyiségét. A területet öt éve több millió forintból alakította át az étterem üzemeltetője: az évtizedekkel ezelőtti saras, víztócsás, majd később murvás-salakos patkányfészekből kulturált kerthelyiséget alakítottak ki. Lecsatornázták az udvart, sárga térburkoló téglát raktak le, sziklakertet, csobogót építettek, növényeket telepítettek, italpultot és kandelábereket állítottak.

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal egy lakó feljelentése alapján kezdett vizsgálatba. A hivatal jogerős döntésében kötelezte az építtetőt, hogy az engedély nélkül kialakított udvari vendéglátóteraszt, annak felépítményeit, burkolatait, berendezéseit bontsa el, és az udvart az eredeti állapotnak megfelelően állítsa helyre. 

Rovatok