Index Vakbarát Hírportál

Lehet-e jót enni 420 forintból?

2013. október 30., szerda 14:32

Menzaversenyre készül a magyar közétkeztetés. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (NÉBIH) az olcsó, ámde finom és tápláló ételek promotálására ugyanis meghirdette az Országos KözÉtkeztetői Szakácsversenyt – szellemes rövidítéssel: OKÉS –, melyen kétfős csapatok mérik össze menzaművészeti ismereteiket.

A versenyen elvileg nettó 420 forintból kell összehozni életeket, méghozzá az „Őszváró ételek a modern gasztronómia jegyében” mottóra rímelve. A versenyben mérettől és létszámtól függetlenül valamennyi közétkeztetésben tevékenykedő vállalkozás részt vehet, akár több csapattal is.

A verseny kétfordulós lesz: az elsőben a versenyzőknek egy előre összeállított kosár alapanyagaiból kell megtervezniük egy háromfogásos menüt. A felnőttekre kalibrált menüsorhoz pontos kalkulációt, technológiai leírást és tálalási javaslatot is kell mellékelni.

A legjobb tíz csapat jut majd tovább a november 23-án esedékes második fordulóba, ahol is három óra alatt csapatonként 10 adag ételt kell élőben elkészíteni az első fordulóra összeállított menüből.

Ha valaki kedvet kapott a versenyzéshez, akkor november 13-ig nevezhet az info@etrendegyesulet.hués a vefo@nebih.gov.hu címeken.

Rovatok