Index Vakbarát Hírportál

Illegális dohánygyár működött Budakeszin

2013. október 31., csütörtök 09:49

Több tonna vízipipadohányt gyártott engedély nélkül négy férfi egy Budakeszin bérelt telephelyen. A társaság tagjait letartóztatták - közölte a Pest Megyei Főügyészség.

A NAV Bűnügyi Főigazgatóságának nyomozói október 28-án 2400 kiló, a kiskereskedelem számára előkészített és 2000 kiló még be nem csomagolt vízipipadohányt foglaltak le berendezésekkel és alapanyagokkal együtt. Ugyanezen a napon egy biatorbágyi bérelt raktárban további 3840 kiló Budakeszin előállított vízipipadohányt találtak.

A négy férfi kifejezetten értékesítési célból gyártotta és csomagolta a dohányt. Raktárakat béreltek, a dohány előállításához szükséges alapanyagokat (dohányvágatokat, melaszt) és  eszközöket Olaszországból szerezték be.

Dohánygyártmányt előállítani, dohányüzemet működtetni csak adóraktári engedéllyel lehet, de a gyanúsítottak nem kértek ilyen engedélyt, ezért bűncselekményt követtek el. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája szerdán elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A négy férfi ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Rovatok