Index Vakbarát Hírportál

Öt év a kollégiumi haláleset vádlottjának

2013. november 26., kedd 16:01

Háromról öt évre súlyosította az óbudai kollégiumban 2009 őszén történt haláleset vádlottjának büntetését a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett másodfokú, jogerős döntésével, írja az MTI.

Mi történt 2009-ben?

Egy 22 éves, elsőéves fiatalembert, ittasságára hivatkozva, nem engedte be a III. kerületi Doberdó utcai kollégiumba, ahol a Budapesti Műszaki Főiskola tartott bulit. Ő a lépcsőkorláton kezdett el felmászni, a második emeletig jutott. Egy önkéntes rendező, a későbbi vádlott, nem engedte, hogy az áldozat a korláton belülre kerüljön. A dulakodásban a sértett lezuhant és meghalt.

Mi történt első fokon?

Idén februárban még három évet szabtak ki azzal a kitétellel, hogy felének letöltése után a vádlott feltételes szabadságra bocsátható. A vádlott és védője akkor felmentésért fellebbezett.

A másodfokú ítéletről

A tábla öt évre súlyosította a büntetést, és az akkori rendezőt leghamarabb büntetése kétharmadának letöltése után lehet kiengedni a börtönből. A tábla szóbeli indoklása szerint a vádlottnak látnia kellett volna cselekménye lehetséges következményét.

Rovatok