Index Vakbarát Hírportál

A kormány és a természetjárás

2013. november 30., szombat 14:11

Fontos és kiemelt kormányzati feladatnak nevezte a természetjárás támogatását Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szombaton, a Magyar Természetjáró Szövetség megalakulásának 100. évfordulója alkalmából tartott ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón.

A kormány vállalta, hogy a magyarországi hivatalos turistaútvonalak mentén 30 kilométerenként olcsó, színvonalas szállást nyújtó létesítményeket, turistaházakat hoz létre, biztosítja a pénzügyi forrásokat, mintegy 22 ezer kilométer turistaút felmérésére 990 millió forintot adott, ezen kívül 150 millió forintból felmérik az úgynevezett vonalas infrastruktúrákat, a kisvasutakat, a tanösvényeket, és ugyanennyiből két ütemben az erdei kerékpár-, illetve a vízi utakat, ezen kívül a jelzésfestésre 50 millió forintot szánnak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy:

Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke 2013. július 3-án Dobogókőn írt alá megállapodást. Orbán Viktor osztrák színvonalú természetjárásról beszélt.

A november végén megnyitott, nemrég felújított pilisi Som-hegyi turistaházat bemutató riportunkat pedig itt olvashatja el. >>>

Rovatok