Index Vakbarát Hírportál

LMP-s lett a trafikmutyit leleplező Fideszes

2013. november 30., szombat 13:35

Hadházy Ákos az LMP színeiben folytatja a politikai munkáját, írja az MTI. Ezt Keresztes László Lóránt pártigazgató jelentette be szombaton, budapesti sajtótájékoztatójukon. A korábban fideszes önkormányzati képviselő ugyanakkor nem lépett be az ellenzéki pártba.

Keresztes szerint Hadházy Ákos példamutató kiállással rántotta le a leplet a "trafikbotrányról". Közölte, Hadházy Ákos és az LMP céljai közösek, és ezek elérése érdekében ajánlottak neki "szövetséget".

Hadházy Ákos arról beszélt, ő arra mutatott rá, hogy egyelőre ebben az országban mindent meg lehet tenni. Számára az LMP egyik legnagyobb értéke, hogy nem indulatok alapján akar politizálni, hanem "érvekkel próbál operálni".

Schiffer András, az LMP társelnöke megtisztelőnek nevezte, hogy Hadházy Ákos "odaáll az LMP mellé". Közlése szerint Hadházy Ákos az LMP-ben lát garanciát arra, hogy 2014 után fennmaradjon a remény Magyarország számára, hogy az "oligarchapártok" nélkül lehet kormányozni.

Hadházy Ákos nem lépett be az LMP-be, szerinte a legtöbb, amit tehet, hogy felhívja az emberek figyelmét az LMP-re, de hozzátette: "Beszélni fogunk esetleg egy szorosabb együttműködésről is."

A szekszárdi polgármester a trafikpályázatok listájával a kezében érkezett a nem hivatalos Fidesz frakicóülésre, majd egyesével átbeszélték, kiket ismernek a pályázók közül „és ki az, aki megfelelő jelölt lehet” – mondta Hadházy Ákos fideszes önkormányzati képviselő egy a hvg.hu-nak adott interjúban márciusban. 

Június 27-én közölte, hogy kilép a Fideszből és a szekszárdi közgyűlés Fidesz-frakciójából. Döntését egyebek mellett azzal indokolta, hogy a trafikügy kapcsán több képviselő és a polgármester azt állította, hogy ő hazudott.

Rovatok