Index Vakbarát Hírportál

A NAV előtt füvezett, leadózta, lecsukták

2013. december 5., csütörtök 20:13

Jelképesen, nyilvánosan befizette egy gramm marihuánája után járó adót Istvánffy András, a 4K! elnöke. Személyesen ment a Nádor utcai NAV-épületbe, ahol borítékba rakta és az ajtóra ragasztotta a kétezer forintos feketepiaci árra számolt 540 forintos áfát. Majd az iroda előtt el is szívott egy spanglit. 

Nem személyes úri passzióból gyújtok most rá nyilvánosan füves cigire, hanem polgári ellenállásként, mert tűrhetetlenné vált a képmutatás. Nem akarok olyan világban élni, ahol ha péntek este megiszom egy pálinkát, akkor én rendes magyar ember vagyok, ha viszont egy jó barátom mellettem rágyújt egy füves cigire, ő bűnöző

– mondta Istvánffy. A párt közleménye szerint a pártelnök a füves cigit először a gimnazista évei végén próbálta ki, de manapság ritkán teker. 

Kik a valódi bűnözők? A hétköznapi emberek, akik nincsenek rendesen bejelentve a munkahelyükön, akik nem tudják kifizetni a tömegközlekedés horribilis árát, akik alkohol helyett fűvel kapcsolódnak ki egy este? Vagy azok a nagyvállalatok, akik milliárdos tételben csalnak áfát, és azok az oligarchapártok, akik megakadályozzák, hogy kiderüljön az igazság a NAV-botrányban?

– kérdezte. A 4K! szerint a NAV-nak be kellene szednie az adót a nagyvállalatoktól, és be kellene szednie az adót a marihuána után is. 

Akciója után az elnököt a rendőrök előállították. A párt szerint vizeletvizsgálat után elengedik.

Rovatok