Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a Zöldhatóság főigazgatója

2013. december 11., szerda 20:40 | aznap frissítve

Felmentését kérte szerdán az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatója Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, a miniszter a kérést elfogadta. Ezt a távozó főigazgató, Tolnai Jánosné közölte az MTI-vel szerdán.

"A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam. Nem hozhatom sem a minisztert, sem a Vidékfejlesztési Minisztériumot és sem az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget olyan helyzetbe, hogy a vádaskodásokkal kelljen foglalkoznia, a hatékony szakmai munka helyett" - fogalmaz közleményben Tolnai Jánosné.

A Kandó Kálmán Műszaki Főiskola jogutódjaként működő Óbudai Egyetem azt írta Jávor Benedek blogbejegyzésére válaszolva, hogy az irattári nyilvántartás szerint Tolnainé Szatmári Katalin, a Zöldhatóság vezetője nem szerzett oklevelet a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán.

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség aznap alaptalan vádaskodásnak nevezte Jávor Benedek szavait. A főfelügyelőség MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: elképedve áll "az Együtt-PM társelnökének (...) alaptalan és valótlan tartalmú vádaskodása előtt".

Az ombudsman és az adatvédelmi hatóság vizsgálódik a feltételezett visszaélések ügyében. A rendőrség viszont rágalmazás megalapozott gyanújával a Jávor blogján megjelent levél miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Főfelügyelőség vezetését 2013. december 12-étől a főigazgató-helyettes, Szentmiklóssy Zoltán látja el.

Rovatok