Index Vakbarát Hírportál

Sírva motorozott az utcán a kétéves

2013. december 11., szerda 18:57 | aznap frissítve

A kecskeméti járőröket egy a délelőtti forgalomban magányosan közlekedő kisgyermekhez riasztották. Haladéktalanul megkezdték a gyermek szüleinek felkutatását – írja a Police.hu.

December 11-én 10 óra 20 perckor jelentették, hogy a forgalmas kecskeméti belvárosban, a négysávos Petőfi Sándor utcán egy 2-3 éves felügyelet nélküli kisfiú hajtott át háromkerekű kismotorral.

Az ügyeletes azonnal a helyszínre irányított egy járőrpárost. A rendőrök a bejelentő mellett találták a gyermeket, szülő nem volt vele. Tapolcsányi Zoltán főtörzsőrmester karjába vette a síró fiút, és társával, Gyalai Norbert őrmesterrel adatgyűjtésbe kezdtek.

Végigjárták a környező üzleteket, de a kicsi szüleit nem találták. A gyerekkel együtt felkeresték a közeli óvodát, ahol a pedagógusok azt mondták, nem ismerik a kisfiút, nem az ő intézményükbe jár. Végül kiderült, hogy az óvoda melletti bölcsődéből indult útjára.

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indítottak büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Az árpádvárosi bölcsőde kapuit nap közben mindig zárva tartják – tudta meg a Baon.hu a bölcsődénél egy, a gyermekéért érkező anyukától szerdán délután. Mint elmondta, tőlünk hallott először a példátlan esetről. Szerinte a bölcsőde dolgozói maximálisan lelkiismeretesek, nem tudja elképzelni, hogy hogyan fordulhatott ilyen elő.

Rovatok