Index Vakbarát Hírportál

Egész Óbudán leáll a fűtés

2013. december 13., péntek 13:43

A Főtáv Zrt. hétfőn leállítja csaknem egész Óbuda és a II. kerület északi peremének fűtési szolgáltatásait (itt kikeresheti, hogy az ön lakása, munkahelye is beleesik-e a fűtésszünetbe). A távfűtés reggel 8-túl este 8-ig szünetel majd. 

A fűtésleállás oka az, hogy egy nagy távvezetéken kisebb lukat észleltek, és ezt még azelőtt be akarják foltozni, hogy az komolyabb következményekkel járna. A javítás viszont azzal jár, hogy nagy területen le kell kapcsolni a fűtést. - mondta el Szűcs Annamária, a Főtávot üzemeltető Budapesti Vagyonkezelő Holding ügyfélkapcsolati vezetője, aki azt is elárulta, hogy azért pont hétfőn lesz a javítás, mert három napra van szükség az előkészületekhez.

Arról is érdeklődtünk, hogy a főváros tulajdonában álló vállalat készül-e arra, hogy a százezres nagyságrendű érintettnek melegedőket vagy egyéb segítséget biztosítson az előreláthatólag nulla fok körüli hőmérsékletben. Szűcs szerint erre nincs szükség, mivel a házak szigetelése csak lassan engedi ki a hideget - ezt a jelenséget "hőtehetetlenség"-nek nevezik -, és "bár nem lesz 23 fok", nem kell tartani a kihűléstől.

Rovatok