Index Vakbarát Hírportál

Fodor liberálisai mindenhol indítanak jelöltet

2013. december 20., péntek 07:13

Bár eléggé kicsúsztak az időből, de a Liberálisok mind a 106 egyéni körzetben önálló jelöltet állítanak, mondta Fodor Gábor a Népszabadságnak. Fodor azt mondta: a Liberálisoknak stratégiát kellett váltania, miután világossá vált: nem lesz teljes körű együttműködés és összefogás a demokratikus ellenzéki oldalon.

Fodor Gábor elmondása szerint a Liberálisok a legmesszebbmenő kompromisszumra is hajlandók lettek volna, hogy Orbán Viktort a saját csapdájába csalják, és teljes összefogással le tudják váltani. Miután azonban az MSZP és az Együtt–PM megkötötte a különállás szövetségét, már nem volt más választásuk: egyedül kell elindulniuk a választásokon.

A Liberálisok elnöke egy évvel ezelőtt még kevésbé optimistán nyilatkozott volna az ötszázalékos küszöb önálló megugrásáról, mostanra azonban úgy látja, az ellenzéki oldal teszetoszasága miatt is szerinte ez már nem irracionális.

A pártnak a listaállításhoz szükséges 27 egyéni jelöltje már megvan. Budapesten már mind a tizennyolc körzetben megerősítették az indulókat. A listán sok új arc van, sok az új, friss politikusjelölt. A „rutinosabbak” között van Szabadai Viktor, aki az SZDSZ egyik utolsó tisztségviselője volt, most pedig a Liberálisok budapesti elnöke. A XIII. kerületben indul az SZDSZ korábbi pártigazgatója, Boruzs András, a III. kerületben pedig Óbuda korábbi alpolgármestere, Csire János. A Liberálisok a XVIII. kerületben valószínűleg Popper Péter pszichológus fiát, a tanár és író Popper Gábort indítják, Bősz Anettet, a párt fiatal reménységét pedig a IX. vagy az V. kerületben. Fodor Gábor a VI–VII. kerületben lesz képviselőjelölt, ahol az Együtt–PM és az MSZP közös jelöltje, a kevéssé ismert, Bajnai-párti Kocsis-Cake Olivio lesz.

Rovatok