Index Vakbarát Hírportál

Köd hömpölyög Göd s Gödöllő fölött

2013. december 28., szombat 20:44

A tartós sűrű köd miatt az ország tizenegy megyéjére, valamint a fővárosra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat esti, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyére, valamint Budapestre adták ki a figyelmeztetést. Ezeken a területeken a sűrű ködben csak pár száz méteres lehet a látástávolság.

Vasárnapra virradó éjszaka elsősorban az Északi-középhegység térségében, a középső megyékben és a Dunántúl déli megyéiben ismét többfelé lehet sűrű köd képződésére számítani, amely napközben helyenként csak igen lassan oszlik fel.

Az előrejelzés szerint vasárnap délelőttig nem valószínű csapadék, de délutántól a Nyugat-Dunántúlon többfelé, estétől a középső országrészben lehet helyenként kisebb eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 6 és plusz 11 Celsius-fok között várható.

Sűrű a köd szombat este Dunaújváros, Szekszárd, Simontornya, Bátaszék, Mohács és Baja környékén. Itt a látótávolság 100 méter alatt van – írta nyolc órakor kiadott jelentésében az Útinform is. A gyorsforgalmi utak közül az M0-ás déli és keleti szektorában, az M8-ason, az M9-esen, valamint az M6-oson és az M60-ason csökkent 50-100 méter közé a belátható útszakasz hossza. Közepesek a látási viszonyok Tamási, Sárbogárd, Szentlőrinc, Harkány, valamint Putnok és Edelény környékén. A belátható útszakasz itt 100-300 méter között változik.

Párásságot jeleztek a Dunántúl keleti felében, valamint a Duna vonalában. Az autópályák, a fő- és mellékutak burkolata vizes, nedves a Dunántúl északi megyéiben, a Dunakanyarban, valamint a fővárostól délre a Duna környezetében lévő utakon Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Tolna és Baranya megyében. Gyenge szél fúj a Kisalföld, a Bakony és az Őrség útjain. A katasztrófavédelem is azt kéri az autósoktól, hogy vezessenek óvatosan.

Rovatok