Index Vakbarát Hírportál

A kutyák, az ajtó és a fagyott férfi

2013. december 30., hétfő 19:16 | aznap frissítve

24 órán belül három emberélet megmentéséhez járultak hozzá a tiszaújvárosi rendőrök, ráadásul minden esetben a mentőkkel együttműködve, írja a police.hu. A mezőcsáti rendőrség ügyeinek krónikája a következőképpen alakult múlt csütörtök este és péntek kora délután között:

2013. 12. 26. (csütörtök) 20 óra 25 perc: a kutyák, akik galibát okoztak

A mentősök Mezőcsát egyik családi házának udvarára próbáltak bejutni egy földön magatehetetlenül fekvő 84 éves nénihez, mert az ellátásra szoruló idős hölgy kutyái – gazdájukat védve – akadályozták a mentést. A segítségükre siető rendőrök ekkor tűntek fel, és elhárították a kialakult nehézkes kutyaügyi helyzetet.

2013. 12. 27 (péntek) 8 óra 10 perc: az ajtó, ami zárva volt

Péntek reggel kevéssel nyolc óra után Mezőcsát egy másik családi házába nem tudtak bejutni a mentősök egy zárt ajtó miatt. Az emeleti szobában magatehetetlenül fekvő, 69 éves nénit szerették volna ellátni. A kiérkező járőrök felvették a kapcsolatot az idős nő sógorával, aki segített a lakásba bejutni.

2013. 12. 27. (péntek) 14 óra 7 perc: a férfi, aki az erdőben aludt

Pénteken kora délután lakossági bejelentés érkezett, mely szerint az Ároktő mellett lévő erdős területen mozdulatlanul fekszik a földön egy férfi, akinek orvosi segítségre van szüksége. A helyi, 71 éves, zavartan beszélő férfi a járőröknek elmondta, hogy az éjszakát az erdőben töltötte, de hogy mióta fekszik a földön, arra nem tudott pontos választ adni. A rendőrök hívták ki a mentőket, akik fagyási sérüléseket állapítottak meg, ezért további ellátásra kórházba szállították a férfit.

Rovatok