Index Vakbarát Hírportál

Borzalmas a pártok weboldala, de leszarják

2014. január 2., csütörtök 23:02 | aznap frissítve

Példás gyorsasággal reagált az Együtt 2014 arra a lesújtó eredményre, amit a K-Monitor korrupcióellenes oldal felmérésén értek el.

A K-Monitor azt vizsgálta, mennyire átláthatóak és informatívak a magyar pártok weboldalai: a Bajnai Gordon által vezetett Együtt 2014 végzett az utolsó helyen, a lehetséges 20-ból 0,5 pontot begyűjtve. Többek között azt kifogásolták, hogy semmilyen dokumentum nem érhető el az Együtt 2014 oldalán, mely szerintük egyszerű kampánycélokat szolgál, ám szinte semmi használható információ nincs rajta.

De nem sokkal jobb a PM-é és a Fideszé sem. A legmagasabb pontszámot egyébként az MSZP oldala kapta.

A sorrend ez lett (részletek itt):

Az erről szóló hír délután jelent meg a hírportálokon, és a kritikára reagálva nagyjából egy órával később már fel is töltötték az Együtt weboldalára a párt alapszabályát, majd kicsit később az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért (PM) szövetségi megállapodását is. Apró szépséghiba, hogy a menürendszerből egyelőre ezek a dokumentumok az oldal látogatói számára nem érhetőek el, mi is az RSS olvasónkban találtunk rájuk. Tőlük ez a bénázás egyébként nem újdonság: áprilisban Bajnai Gordon úgy indult országjárásra, hogy a túra harmadik napján, az Index érdeklődése után került csak fel az internetre magának az országjárásnak az eseménynaptára.

Viszont a többi párt weboldalán egyelőre semmilyen hasonló pozitív változást nem látni. A fidesz.hu webmestere egyébként már több mint két hete nem válaszolt arra a kérdésemre, hová és miért tűntek el a kormánypárt megújult weboldaláról a 2007 közepe előtti közlemények

Rovatok