Index Vakbarát Hírportál

Örökösödés miatt akartak lőni Felcsúton

2014. január 3., péntek 06:33 | aznap frissítve

Egy felcsúti szélerőmű-feltaláló gyermekei az örökségen veszhettek össze december 31-én, emiatt kellett megszállnia a terrorelhárításnak egy időre a falut, írja a Népszabadság. A lapnak Györgyi Viktor feltaláló azt mondta: márciusban meghalt a felesége, és gyermekei nem tudtak megegyezni az örökségről. A feltaláló viszonya mára megromlott a fiaival.

Ifjabb Györgyi Viktor a Népszabadságnak azt mondta: ő csak riasztópuskával lőtt a levegőbe, mivel testvérével van konfliktusa az örökség miatt, de a rendőrségen gyorsan tisztázódott az eset, és villámgyorsan hazaengedték.

Az Origo azt írja: a feltaláló Dr. Györgyi Viktor repülő hadmérnök, Széchenyi-díjas kutatómérnök leginkább a függőleges tengelyű szélkerékről és a hozzá csatlakozó hidrogénes energiatároló rendszerről ismert.

Az Index Facebook-oldalára január elsején valaki azt írta: hajnalban haza akart menni Felcsútra, de a rendőrség teljesen lezárta a falut, még a helyi lakosokat sem engedték be.

A rendőrség később közölte: a szolgálaton kívüli helyi körzeti megbízottat december 31-én este 11 után értesítette egy felcsúti férfi arról, hogy 38 éves bátyja megfenyegette 29 éves öccsüket, hogy lelövi. A bejelentő azt is elmondta a rendőrnek, hogy testvére engedéllyel tartott vadászfegyverével indult öccsük után.

A férfit a Terrorelhárítási Központ emberei január 1-jén hajnali fél kettőkor fogták el otthonában. A házkutatáson a vadászfegyvert és a lőszereket is lefoglalták. A 38 éves férfit a Bicskei Rendőrkapitányságra állították elő.

Rovatok