Index Vakbarát Hírportál

Juhász Péter kiléphet az Együtt-PM-ből

2014. január 8., szerda 22:44 | aznap frissítve

„Én már döntöttem. Holnap a részleteket is elmondom. Addig alszom egyet, mert ezt tegnap nem sikerült″ – búcsúzott enigmatikus sorokkal facebookos követőitől Juhász Péter, az Együtt-PM egyik vezetője szerda este. Juhász kérdésünkre ekkor annyit mondott, hogy mielőtt pontosítaná sorait, reggel még beszélnie kell Bajnai Gordonnal. Szigetvári Viktor, a szövetség másik elnöke értesülésünket, hogy Juhász távozik, így kommentálta: „Sajnálom. Jó embert ismertem meg benne. És szeretnék máskor is együtt politizálni vele″.

Juhász Péter volt az, aki a Milla nevű Facebook-csoportot és civil egyesületet bevitte a mozgalomba. Juhász novemberben még azt mondta a Hír tévének, hogy „nem lesz olyan helyzet, hogy Gyurcsány Ferenccel közös listán legyünk mi rajta, mert úgy gondoljuk, ez lenne az, ami egybemosná ezeket a pártokat".

Kérdés, hogy Juhász távozásával vajon mi lesz a Millával, nélküle is része marad-e a szervezet az Együtt 2014-nek. Juhász lett volna egyébként az MSZP–Együtt 2014-szövetség belvárosi egyéni képviselőjelöltje, Rogán Antal kihívója.

Juhász vs. Gyurcsány, 2006

2006. szeptember 12-én írta az MTI:

Nem tudta átadni a magukkal hozott vizeletmintát a Kendermag Egyesület két vezetője Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek kedden délelőtt, mert már a Parlament bejáratánál feltartóztatták őket. A portán megtiltották a bejutást Juhász Péternek, a civilszervezet alelnökének, valamint Felső László elnöknek. A diszkórazziák elleni tiltakozásul érkeztek a csomaggal és egy Gyurcsány Ferencnek címzett levéllel. Juhász Péter elmondta: a vizeletmintákat és az írást mindenképp eljuttatják, ha másképp nem megy, postai úton.

„Ha a miniszterelnök úgy véli, a mostani drogtörvények igazságosak, tegyen feljelentést az aktivisták ellen, ellenkező esetben tegyen lépéseket azok megváltoztatására. Ha úgy gondolja,van értelme eljárást indítani szórakozó fiatalok ellen, akkor mimegkönnyítjük a dolgát, jelentsen fel minket” – mondta.

Rovatok