Index Vakbarát Hírportál

Navracsics lehet az új külügyminiszter

2014. január 11., szombat 11:04

Ha a Fidesz nyeri a választásokat, a harmadik Orbán-kormányban Martonyi János helyett Navracsics Tibor lenne a külügyminiszter – írja a Népszabadság. Annak ellenére kapná meg a Külügyminisztérium vezetését, hogy alkotmányjogi kérdésekben sokszor nem értettek egyet Orbán Viktorral. A miniszterelnök állítólag „tudatában van annak, hogy Navracsics európai intellektualizmussal és komoly felkészültséggel rendelkezik”.

Navracsics Tibor most igazságügyminiszter, és a Népszabadság szerint az is elképzelhető, hogy ő lesz Andor László távozása után Magyarország uniós biztosa. Azt mondja, még nem beszélt Orbán Viktorral a kormányzati munka folytatásáról.

A Honvédelmi Minisztériumot Hende Csaba helyett egy borsodi fideszes, Mengyi Roland vezetné. Varga Mihály nemzetgazdasági, Lázár János kancelláriaminiszter lehet. Balog Zoltán és Pintér Sándor megmaradnának a mostani pozíciójukan, viszont a mostani frakcióvezető, Rogán Antal lenne a fejlesztési miniszter.

A Nészabadság szerint a harmadik Orbán-kormány kevésbé lenne szabadságharcos, Orbán Viktor pedig „államférfiúhoz méltó gesztuspolitizálásra” és konszolidációra készül. Állítólag Orbán direkt azt szerette volna, hogy az új választási rendszerben senki ne szerezzen kétharmadot, stabil kormánytöbbséget viszont igen.

Rovatok