Index Vakbarát Hírportál

Ahol hősként ünneplik a bankrobbantót

2014. január 13., hétfő 12:57

Hősnek kijáró tisztelettel ünneplik az egyik devizahiteles Facebook-csoportban azt az embert, aki hétfő hajnalban felrobbantott egy budapesti bankfiókot.

Vannak, akik szerint helyes, sőt hősies cselekedet egy bankot felrobbantani. Például a devizahiteleseket tömörítő Nem adom a házamat! Facebook-csoport adminisztrátora is így látja:

Mivel minden jel szerint gondosan ügyelt(ek) arra, hogy ne sérüljön meg senki, így az én szememben hős.
Olyan valaki, aki képes volt elsőként indulni.
Olyan valaki, akinek elege volt, és a példáját kell követni.

Túl azon, hogy az elkövető a nyílt utcán robbantgatott, magántulajdonokban okozva kárt, és csak a szerencsén múlt, hogy senki nem sérült meg, az sem elhanyagolható szempont, hogy egy házilag barkácsolt robbanószerkezet szállításával mások testi épségét is veszélyeztette. De úgy tűnik, ez sem különösebben zavarja az adminisztrátort, ahogy a kommentelőket sem.

Néhány komment:

"Talán végre el kezdődött ???? Hajrá fiúk csak igy tovább"

"Csak egy??? Akkor még van lehetőségem én nekem is:D:D"

"Egyértelmű hős, tisztelet és becsületére váljon, reméljük minden napra jut egy legalább!"

"Lehet példát venni az ismeretlen hősökről. Most ébredő feleségemnek mesélem az esetet, mire Ő: "Te itthon voltál egész éjjel!" Bárki tette: Gratulálok a bátorságához."

"A biztosító kifizeti a reális károkat, nem kell túlzásban aggódni miattuk."

"Hajrá! Csak így tovább! Ez csak a kezdet!!!!!"

A Nem adom a házamat! szervezet vezetői mindehhez annyit fűznek hozzá, hogy szimpatizánsaik legyenek készenlétben, de az nem derül ki a bejegyzésből, hogy pontosan miért is:

Legyen a kezetek ügyében egy táska, amibe meleg ruhát, tisztálkodó szereket, alsóneműt, könyveket, jegyzetfüzetet, tollakt, gyógyszereket tesztek. Kényelmes cipőt vegyetek.
Mindenképpen értesítsétek a harcostársakat, hogyha történt valami veletek.

Rovatok