Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték a trafikrablás gyanúsítottját

2014. január 14., kedd 07:44

Kiengedték az előzetes letartóztatásból Sz. Rolandot, akit az utóbbi hetekben történt három pécsi trafikrablás egyikével gyanúsítanak. A pécsi sajtó már a fiatalember letartóztatásakor arról cikkezett, hogy valószínűleg ártatlanul került előzetesbe – a 26 éves Sz. Rolandot már a harmadik rablás előtt letartóztatták (ennek elkövetésével nem gyanúsítják), így a harmadikat biztos nem ő követte el. Mivel a család szerint az összes helyen ugyanaz volt az elkövető, ők biztosak benne, hogy nem a fiuk a tettes. Sz. Roland ráadásul helyi hírek szerint balkezes és a szeme színe is más, mint amire egy tanú emlékszik. A rendőrség a folyamatban levő nyomozás miatt nem ad bővebb felvilágosítást.

Három trafikrablás is történt az elmúlt hetekben Pécsen: december 22-én a Rácvárosi úton levő trafikot rabolták ki, 31-én a Nagy Imre útit, január 2-án a Lahti utcait. Mindhárom esetben fegyvert használtak: a Rácvárosi úton el is sütötte a rabló a gázpisztolyt, a másik két esetben a rendőrség szerint elképzelhető, hogy utánzatot használt az elkövető.

A rendőrség által kiadott felhívások alapján három teljesen különböző emberről is lehetne szó, de a helyi lapok arról számoltak be, hogy a videók alapján a család biztos abban, hogy a másodikat és a harmadikat ugyanaz követte el. Ennek azért van különös jelentősége, mert Sz. Roland a december 31-ei rablás miatt előzetes letartóztatásba került – így mivel két nappal a harmadik rablás előtt tartóztatták le, a harmadikat biztos nem ő követte el. Sz. Roland ráadásul ismerősei szerint balkezes, míg a videókon jobb kézben tartja a fegyvert az elkövető, ami persze lehet tudatos félrevezetés is, és a szeme színe is más, mint amire egy tanú emlékszik.

A három rabló a rendőrségi felhívások és felvételek alapján

December 22, Rácvárosi út: 40 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, sötét kapucnis felsőt, valamint kék farmernadrágot viselt.

Kiraboltak egy nemzeti dohányboltot Pécsett

December 31, Nagy Imre út: 25-30 év körüli, 175-180 centiméter magas, átlagos testalkatú. Kesztyűt, maszkot, fekete dzsekit, kapucnis felsőt, sötétkék, koszos munkásnadrágot és fekete cipőt viselt.

Január 2, Lahti utca: 20-22 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, vékony testalkatú. Maszkot, fehér kapucnis koponyamintás pulóvert, kék farmernadrágot, fekete cipőt viselt.

Dohánybolt Pécs 1

Ön hogy látja?

  • 111
    Csak az első és a második.
  • 90
    Ugyanaz a három rabló.
  • 19
    Csak az első és a harmadik.
  • 12
    Csak a második és a harmadik.

Sz. Roland, akit a a PécsMa.hu szerint a szökés veszélye miatt tartóztattak le, tagad. Ügyvédje, Baán Károly, aki alig egy hete kezdett el foglalkozni az üggyel, az Indexnek elmondta: olyan új bizonyítékok merültek fel az ügyben, melyek alapján az előzetes letartóztatás oka megszűnt. Sz. Roland továbbra is gyanúsított, de semmilyen kényszerintézkedés, például lakhelyelhagyási tilalom vagy házi őrizet sem vonatkozik rá, péntek óta újra szabad ember.

Kutas Tamás, a pécsi ügyészség szóvivőhelyettese az Indexnek elmondta: amíg a nyomozás folyik, nem adnak bővebb felvilágosítást az ügyről, de azt megerősítette, hogy új bizonyítékok miatt szűnt meg az előzetes letartóztatás. A rendőrség is azért nem kommentálta az ügyet, hogy ne sértse a nyomozás érdekeit.

Az Index a gyanúsított több közeli barátjával is beszélt, akik teljesen elképedve fogadták a letartóztatás hírét: Rolandot szorgalmasan dolgozó, viszonylagos jómódban élő fiatalnak ismerik. A PécsMahu szerint Sz. Roland ártatlansága mellett szól az is, hogy egyelőre nincs meg a fegyver és a ruha sem. A PécsMa.hu szerint azért kerülhetett képbe a férfi gyanúsítottként, mert a dohánybolt feletti emeletes házban lakik.

Rovatok