no

Index Vakbarát Hírportál

Balogh: Az Index az egész civil szférát akarja tönkretenni

2014. január 28., kedd 18:52

Manipulációval, az egész civil szféra és a rákos gyerekek ellen indított, „valakik által pénzelt” támadással vádolta meg az Indexet Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke decemberi cikkeink (ez és ez) és videóink nyomán egy keddi sajtótájékoztatón.

Becsapták ezt az egész országot

Balogh szerint az Index hazudott és az egész médiát megvezette, mert manipulálta a felvételeket, hogy úgy tűnjön, ő „folyamatosan” az alapítvány mentőjével jár dolgozni és ügyeket intézni. Szerinte a történet másfél hónapon keresztül az egész országot megbotránkoztatta.

Balogh szerint nem az a bűn, hogy az alapítvány mentőjével ment munkába és ügyeket intézni azokon a napokon, amikor az Index videózta – állítása szerint ez éppen csak azon a három napon fordult elő –, hanem az, hogy a magyar média tönkre akarja tenni a szervezetét és az egész civil szférát. Többször használta a kifejezést, hogy az Index manipulálta a médiát és így az egész országot is.

Erről a két videóról van szó, amelyekből egyes képeket kivágva be is mutatott Balogh a sajtótájékoztatón.

Saját mentőben kerüli ki a dugót a Gyermekrák Alapítvány elnöke
Balogh az autóról

Decemberben többször is lefilmeztük, ahogy Balogh az alapítvány mentőjével buszsávban és a rá vonatkozó szabályokat megsértve villamossíneken közlekedve megy budai villájából a városba. A szervezet az elmúlt években 6-8 millió forintot költött a mentő fenntartására és betegszállításra, de 2012-ben összesen csak 209 beteget szállítottak.

Azt is megírtuk, az alapítványnak évente körülbelül 60 ezer ember ajánlja fel az adója 1 százalékát. A szervezet hosszú éveken keresztül a felajánlási listák élén végzett, és rendszerint évi 250-300 millió forintból gazdálkodik. Ebből az összegből a daganatos gyerekeket gyógyító hálózat az elmúlt két évben összesen 16 millió forintot kapott, az alapítvány számláján pedig 850 millió forint áll felhasználatlanul.

Az alapítvány ügyében január közepén nyomozás indult, és már az ügyészség is vizsgálja a szervezetet.

A sajtótájékoztatóra egyébként Balogh az alapítványnál regisztrált beteg gyerekek szüleit is elhívta. Körülbelül két tucatnyian jelentek meg, ők egy idő után átvették a terepet, és egymás után meséltek megindító történeteket arról, hogyan segített nekik az alapítvány.

Rovatok