Index Vakbarát Hírportál

Sok minden fog még történni Felcsúton

2014. február 1., szombat 15:32

Sok minden fog még történni Felcsúton, üzenem a politikai ellenfeleinknek. Mert hiába csinálnak ezekből a kérdésekből politikai ügyet, az élet már csak olyan mifelénk, hogy a karaván halad, és haladni fog a jövőben is

− mondta a miniszterelnök szombaton a felcsúti faluház avatásán. A kormányfő szerint Magyarország olyan ország, ahol ha a miniszterelnök falujában történik valami, abból politikai ügy lesz. A felcsúti fejlődés ígéretét egyébként kiterjesztette az egész országra is: „akárhogy támadnak is, az országot építeni fogjuk. Itt Felcsúton és az ország minden pontján".

A miniszterelnök néhány gyerekkori élmény − Bogyesszal vívott pingpong csaták − felelevenítése után Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármesterrel kapcsolatban is elmondta emlékeit:

arra is emlékszem, hogy az egész iskolában lényegében egy család volt, a Mészáros család, aki még úttörő sem volt, mert még úttörő nyakkendőt sem tudtak a nyakába kötni a Lőrincnek, nem csoda, hogy most ugyanazok kötelet emlegetnek, de az sem lesz sikeres.

− utalt Mesterházy Attila, de leginkább a HírTv köteles-botrányára

Orbán azt is elmondta, a kormány 40 millió forint adósságot vállalt át a falutól, ahol bár minden egyre jobb, de szükség van egy igazi faluközpont kialakítására, hogy a falu valódi közösségként tudjon élni.

Rovatok