Index Vakbarát Hírportál

Böjte Csaba: Zsákutca a Nobel-díjért kampányolni

2014. február 3., hétfő 18:27

Zsákutcának nevezte Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke azt a Facebookon indult kezdeményezést, hogy jelöljék Nobel-békedíjra a maszol.ro hírportálnak adott nyilatkozatában.

A szerzetes nem vitatja el senkitől a jóhiszeműséget, de mindenkit arra biztat, hogy "elérhető célokat fogalmazzon" meg maga és közössége számára. "Például azt, hogy ne fagyjon meg senki e hideg télben az utcán, vagy a fűtetlen házakban" - mondta. A szerzetes arra kért mindenkit, aki szereti és fontosnak látja gyermekvédelmi munkáját, hogy "ne építsenek naivan olyan légvárakat, melyek kipukkanva kudarcot szülnek számukra".

Hétfőn meghaladta a 26 ezret a Nobel-békedíjat Böjte Csabának elnevezésű oldal lájkolóinak száma. Az oldalt Bencze Attila székelyudvarhelyi költő, szerkesztő hozta létre, írja az MTI. A kezdeményező a közösségi oldalra azt írta: a következő célja az 50 ezer lájk elérése lesz. Azt szeretné elérni, hogy "a Nobel-békedíj jelöltjeit előterjesztő személyek szűk köréhez" is eljutna annak a híre, hogy sokan tartják méltónak az elismerésre a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozóját.

Az Index Böjte Csaba-interjúját itt olvashatják.

Rovatok