Index Vakbarát Hírportál

Simon ismerősei: Gábor, ne várj csütörtökig!

2014. február 5., szerda 12:36

Nem értik a bankszámlabotrányba keveredett Simon Gábor ismerősei, hogy a szocialista politikus miért csak csütörtökön akar magyarázatot adni az eddig eltitkolt vagyonának eredetére.

Simon Gábor személyes Facebook-oldalán több ismerőse is kifogásolta, hogy a politikus csütörtökig nem szólal meg abban a botrányban, amit kedden a Magyar Nemzet robbantott ki. Az ügy lényege, hogy 240 millió forintnyi devizája pihen egy osztrák bankban, de erről hallgatott, a pénz eredetéről pedig semmit nem árult el még. 

De nézzük, mit tanácsolnak Simonnak az ismerősei a közösségi oldalon! (Cikkünk megjelenése után törlődtek az ismerősök bejegyzései.)

Attila például vagy nagyon imádja a felkiáltójeleket, vagy nagyon aggódik a baloldalért. Vagy mindkettő:

Gábor ne várj csütörtökig!!! A tisztesség és a baloldal tisztelete azt kívánja , hogy nyilatkozz!!!!!! Ha nem, akkor ismételten elindul Hagyó, Juhász Stb ügy ami senkinek nem jó!! Így is kemény lesz !! Gábor lépjél, de most! Ezt mint baloldali választó és nem utolsó sorban személyes ismerősöd ( Bókay-kert találkozok, beszélgetések !! )

Lajos szerint nem volt jó ötlet, hogy Simon a hivatalos Facebook-oldalán letiltotta a kommentelés lehetőségét (mi megnéztük, lehet kommentelni):

Kedves Gábor, nem az lenne a legegyszerűbb, ha nyilatkoznál? Ha nincs takargatni valód, akkor mondd el azt, ha pedig mégis hibáztál, akkor kérj érte bocsánatot. Az aligha megoldás, hogy a politikusi oldaladon letiltod a posztolást. Miért kell ezzel csütörtökig várnod?

Van olyan ismerőse, aki szerint nem az eltitkolt vagyonnal van a gond, hanem azzal, hogy a saját nevén van a számla. Bezzeg Orbán milyen okos!

Orbán jól csinálja. Minden lopott pénz más nevén van.

Szerencsére Igor nevű ismerőse logikusan gondolkozik, és így könnyedén eljut A-ból B-be:

Az úgynevezett "hír" egy szabályos kreténről szól. Simon Gábor elsősorban egy okos ember. Következtetés - az úgynevezett "hír" nem igaz. Nem kell túlbonyolítani a dolgot.

A lényeg persze nem is az, hogy igaz-e, amibe Simon keveredett. De akkor mi? Edit rávilágít:

Engem csak az foglalkoztat, hogyan szivároghat ki egy bankból bármilyen információ egy ügyfél számlájáról!!!!

A legjobban Simonnak azt a soproni ismerősét sajnáljuk, aki ugyan semmi rosszat nem csinált, de már magát szégyelli, amiért ott él, ahol:

Kösz, hogy orbánt megerősítetted a hatalomban és elbarmoltad az Összefogás esélyeit..... remélem eltűnsz örökre a közéletből... szégyellem magam, hogy te soproni vagy !!!

Akad olyan ismerős is, aki védelmébe veszi a diszkrét politikust. Zsolt szerint Simon soproni ismerősnek nem kellene annyira bepöccennie, mert „1-2 hét, és kiderül a lufi”. Amúgy meg az egész botrány könnyedén orvosolható is, szerinte így:

Itt csak arról van szó,hogy nem javította még át a nyilatkozatát. Átjavítja oszt jónapot.

Végül említsük meg az örök optimista ismerőst, Zoltánt, aki a rosszban is meglátta a jót:

Azért az ismerősök nem törölnek...ez jó.

Jó, jó. De mit gondolt anno Simonról Szenes Andrea?

Az előzményekről:

Simon Gábor azután került roppant kínos helyzetbe, hogy a Magyar Nemzet megírta: egy osztrák bankszámlán közel negyedmilliárd forintnyi devizája pihen. A pénz eredetéről semmit nem tudni, de szinte kizárt, hogy ennyi pénzt a politikus meg tudott volna takarítani. Ráadásul a vagyonbevallásában sem szerepel. Az Index közben kiderítette, melyik osztrák banknál hever a mesés összeg, ahogy azt is, hogy annak eredete pestlőrinci önkormányzati ügyletekkel függhet össze. A politikust kedd este lényegében lapátra tette az MSZP. 

Rovatok