Index Vakbarát Hírportál

Fellázadtak a szülők, vizsgálják az iskola menzáját

2014. február 6., csütörtök 22:31

Soron kívüli mintavétellel vizsgálták meg csütörtökön a törökbálinti Bálint Márton Iskola menzáját, írja az MTI. A mintavételt az iskola tálalókonyháján végezték el, a mintát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elemzi, az eredmény néhány napon belül várható.

Az iskola menzája azért vizsgálták, mert több kifogás érkezett az Élelmiszerlánc-biztonsági Igazgatósághoz. A menza ellen korábban a szülők lázadtak fel, megtiltották gyermekeiknek, hogy a iskola kosztját egyék, azért odáig mentek, hogy Hajdú Péter, a Frizbi műsorvezetőjének étterméből rendelték a gyerekeiknek az ebédet. Ezt viszont az iskola igazgatója megtiltotta a szülőknek, nem sokkal ezután Hajdú Péter éttermét is munkaügyi ellenőrök látogatták meg. Hajdú szerint Törökbálint polgármesterének nyomására.

444.hu-nak hétfőn Turai István, Törökbálint polgármestere azt mondta:

A menza alaptulajdonsága, hogy pocsék. Tudomásul kell vennünk, hogy nem házikoszt.

Az iskola és a szülők kérésére a megyei élelmiszer-biztonsági hatóság - összhangban az ombudsmani véleménnyel - arról is állást foglalt, hogy ha a közétkeztetési szolgáltatás nem megfelelő színvonalú, akkor a szülőnek joga van más módon biztosítani gyermeke étkezését.

Rovatok