Index Vakbarát Hírportál

Félholtra verte a betörő a ház tulajdonosát

2014. február 12., szerda 13:03

Két egymást követő napon is betört Tarnaörsön egy 79 éves asszonyhoz egy 20 éves férfi, aki a második alkalommal majdnem meg is ölte az őt tetten érő idős nőt.

A férfi 2013. szeptember 19-én hajnalban, a kerítésen át bemászott az egyedül élő idős asszony lakásának udvarára, és a nyitva hagyott ablakon lévő szúnyoghálót kivágva bemászott a házba, ahol több helyen is kutatott. Végül a kamrából egy elektromos láncfűrészt lopott el, amit még aznap 4.000 Ft-ért eladott. A betörésre az asszony nem ébredt fel. 

A férfi miután a pénzt elköltötte úgy döntött, hogy visszamegy, hátha talál még valami eladhatót. Másnap, szeptember 20-án hajnalban a kerítésen átmászva ismét behatolt az nő házába, de az előző este még nyitott ablakot ezúttal zárva találta. Mivel a szűk szellőzőablakon sem tudott bebújni, épp a lakóházba való más bejutási lehetőséget keresett, amikor megjelent az udvaron a tulajdonos.

Ekkor a férfi ököllel kétszer arcon ütötte a nőt, olyan erővel, hogy az idős nő eszméletét vesztve a földre zuhant. A férfi a vérző asszonyt behúzta a konyhába, és a földre fektette. Amikor kezdett magához térni, a tűzhely alatt tárolt vaskos tűzifák egyikével kétszer fejen ütötte, mire a nő ismét elájult. A férfi ezután kitépte a nő füléből az arany fülbevalóit, majd a párnája alatt tartott pénztárcából ellopott 15.000 Ft-ot.

A durva verés miatt az asszony combnyaktörést és életveszélyes agyi bevérzéseket szenvedett, az arcüregig hatolóan eltört a jobb oldali járomcsontja és a bal oldali arccsontja, továbbá repesztett sérülések keletkeztek a fején, és kötőhártya-bevérzésekkel kísért zúzódások mindkét szemhéján. Életét csak műtéti beavatkozással lehetett megmenteni, azonban még jelenleg is kétséges, hogy sérülései maradandó fogyatékosság nélkül gyógyulnak-e.

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett rablással, életveszélyt okozó testi sértéssel, valamint lopással vádolja. A bűncselekmények halmazati büntetése akár 15 év fegyház is lehet.

Rovatok