Index Vakbarát Hírportál

Felújítják Budakeszi Fő utcáját

2014. február 12., szerda 13:12

Hétfőn kezdődik és április közepéig tart a Budapest határától a pátyi elágazásig vezető több mint két kilométeres útszakasz, Budakeszi nagy átmenő forgalmat lebonyolító Fő utcájának a rekonstrukciója, írja az MTI a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása alapján. Az út felújításához mintegy nettó 240 millió forint áll rendelkezésre.

A munkálatokat a projektet kivitelező Strabag Kft. félpályás lezárással, jelzőőr irányítása mellett, a forgalom váltakozó irányú fenntartásával indítja. Az első ütemben a buszmegállók burkolatát újítják fel, ezután jön a burkolat lemarása és aszfaltozása.

Az aszfaltozást a tervek szerint éjszaka végzik majd, hogy a legforgalmasabb reggeli órákban – fél kilencig – lehetőség szerint ne legyenek fennakadások a többnyire zsúfolt útszakaszon.

A buszmegállóöblök lezárása miatt a buszok a normál forgalmi sávban állnak majd meg, kisebb-nagyobb torlódásokat okozva, így a környéken lakók munkába, iskolába járásához szükséges idő kissé növekedhet.

Az érintett önkormányzatok honlapjukon azt tanácsolják, hogy az útfelújítás befejezéséig tanácsos az M1-es, illetve M7-es autópályák felé kerülni.

Rovatok