Index Vakbarát Hírportál

Nyugdíjasok élesztettek újra torzókat egy fideszessel

2014. február 14., péntek 18:21 | aznap frissítve

Puskás Tivadar fideszes országgyűlési képviselő nyugdíjasokat tanított az újraélesztésre egy oladi étteremben. Az idős emberek torzókon gyakorolhatták a technikát. Már aki akarta.

A szenzációs programról a Nyugat.hu tudósításban számolt be, át is adjuk nekik a szót:

Nem tétlenkednek a szombathelyi nyugdíjasok, közülük is azok, aki tagjai az Aranykorúak Sport és Egészséges Életmód Egyesületének. Igen, ilyen is van Szombathelyen, 2005 óta, elnökük Laki László, közgyűlést is tartanak és versenyeken is részt vesznek. Most újraéleszteni tanultak egy oladi étteremben, bár nem mindenki akart az elméleten túl a gyakorlatban is részt venni.

Az újságíró a szigorú tényeknél maradt, amikor a résztvevők koráról írt:

Az átlag életkor valahol hatvan feletti volt a résztvevők közt, ezt nem csak ránézésére, hanem abból is kisilabizáltuk, hogy az egyesületbe csak hatvan év felettiek léphetnek be.

Puskás Tivadar nem az elejétől vett részt az oktatáson, de amikor betoppant, nem lógatta a lábát:

A gyakorlati oktatás első turnusának pumpálása után befutott Puskás Tivadar is, a második kört még felügyelte, igazgatta kicsit a kezeket és a babákat. 

A beszámolóból végül egy amerikai álom rajzolódik ki, egészen addig, amíg a rosszmájú tudósító szóba hozza minden szépkorú rémálmát, a Rezsit:

Már-már egy floridai álomkép körvonalai rajzolódnak ki előttünk, mert lehet arany is az öregkor, feltéve ha nem megy el a nyugdíj nagy része gyógyszerekre és rezsire.

Rovatok