Index Vakbarát Hírportál

15 évet kapott a feleségét felakasztó férfi

2014. február 25., kedd 10:54

Jogerősen tizenöt év börtönbüntetést kapott az a helvéciai férfi, aki 2012 őszén fölakasztotta feleségét, majd megpróbálta öngyilkosságnak beállítani a bűncselekményt. A vádlott azt követően gyilkolta meg feleségét, hogy tudomására jutott, az asszony közös gyermekükkel haza akar költözni a szüleihez. A táblabíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 47 esztendős férfit, aki az eljárás során beismerte a történteket.

Tavaly az eset után a mentőket a férfi hívta ki a házukhoz, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendőrök közigazgatási eljárást indítottak, de a lakásban talált nyomok felkeltették a gyanút. Ilyenek voltak a kötél felfüggesztési pontjánál, a fűtéscső felületén lévő bemaródások, amelyek arra utaltak, hogy azok a kötél mozgatásakor keletkezhettek. Az orvosszakértő további, a tipikustól eltérő elváltozásokat tárt fel.

A nyomozást átvette a bűnügyi osztály, emberölési ügy lett belőle. A férfit kihallgatták, beismerő vallomást tett. Részletesen elmondta, hogyan követte el a gyilkosságot, és hogyan rendezte át a tragédia helyszínét.

Rovatok