Index Vakbarát Hírportál

Újabb zsidó szervezet tiltakozik

2014. március 1., szombat 13:52

Nyílt levélben jelentette be a Somer Hacair Egyesület, hogy csatlakozik a Mazsihiszhez és azokhoz a szervezetekhez, melyek tiltakoznak a Holokauszt 2014 kapcsán.

A szervezet bejelentette: a Civil Alaptól pályázaton nyert pénzt visszautasítják, a cionista ellenállás hőseit bemutató projektjüket más forrásból próbálják megvalósítani.

Nem értünk egyet a kormány politikájával, mely a magyar állam felelősségét áthárító megnyilvánulásaival valótlan képet próbál festeni. Mélyen elítéljük a nyilvánvalóan hamis és a történelem hiteltelen megjelenítésén nyugvó kommunikációját, mert ártalmas az egész társadalomra nézve, nem fér össze a Holokauszt emlékév céljaival, egyszersmind kétségbe vonja és komolytalanná teszi az egész kezdeményezést.

írják nyílt levelükben. A Mazsihisz február elején jelentette be: akkor tud részt venni a Holokauszt 2014 kormányprogram folyamatában és abban az esetben fogja felhasználni a civil pályázati alaptól elnyert támogatásokat, ha a magyar kormány változtat a holokauszt emlékezetével és feldolgozásával kapcsolatos gyakorlatán.

Rovatok