Index Vakbarát Hírportál

20 milliós kártérítést kér Balla Irma fia

2014. március 5., szerda 10:11

Schönstein Sándor 20 millió forintos kártérítést kér az államtól amiatt, hogy édesanyja, Balla Irma 2007-es meggyilkolása után vádat emeltek ellene, és két évig ült börtönben, mire felmentették.

A 35 éves férfit a gyilkosság után letartóztatták, az első fokon eljáró bíróság 12 év fegyházra ítélte, a másodfok új eljárást rendelt el, végül jogerősen felmentették. Schönstein az eljárás alatt depressziós lett, és a Blikk szerint már a börtönben is kezelték pszichés panaszokkal. Nemrégiben bekerült a pszichiátriára, ahol 11 napig kezelték.

"Nem tudja feldolgozni, hogy anyagyilkossággal vádolták. Hogy ellehetetlenítették az életét, hogy két évig ült ártatlanul a rácsok mögött, hogy barátnője elhagyta, hogy nem tudott lediplomázni. Mindez testi tüneteket is okozott" – nyilatkozta a férfi ügyvédje, dr. Magyar György. Az ügyvéd peren kívül szeretne megegyezni az állammal.

Balla Irma meggyilkolásának ügyében tavaly indult újra az eljárás, arról viszont nem tudni, hogy teljesen elölről kezdik-e a nyomozást, vagy a korábbi eljárás elvarratlan szálait követve próbálnak eljutni a tettesig.

Rovatok