Index Vakbarát Hírportál

Plusz lábujjakkal ébredt egy angol turista

2014. március 7., péntek 06:36

Kettővel több lábujjal ébredt fel az átmulatott éjszaka után egy angol turista Budapesten, írja a blikk.hu. A férfi, miután egész éjjel egy késsel hadonászott különböző kocsmákban, elaludt az egyik belvárosi szórakozóhely teraszán. Itt találtak rá a rendőrök, akik bevitték a rendőrségre a férfit. A zsebei kiürítésénél azonban nem csak a kést találták meg, hanem két, üvegcsében tárolt, levágott lábujjat is. És egyik sem volt az övé.

Valaki a Blaha Lujza téren dugta a zsebembe az üvegcséket.

 − ezt felelte a rendőröknek a kérdésre, hogy honnan szedte őket. 

A Blikk szerint a férfinak a lábujjakkal végül nem kellett elszámolnia, a késsel hadonászós bulizás miatt viszont felelnie kell. A férfit garázdaság miatt vették őrizetbe, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A rendőrség a lábujjak sorsát nem árulta el a lapnak, azt viszont a Zsaru magazinból megtudták, hogy a rendőrséget senki sem kereste még a levágott testrészek miatt.

A lábujjakon az látszott, hogy szakszerűen, orvos távolította el őket. Az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal szerint a csonkolt testrész nem minősül hulladéknak: „A hűtött tárolást követően azokat a temetőbe szállítják, ahol a temető tulajdonosa külön sírhelytáblát jelöl ki a csonkolt testrészeknek, emberi szerveknek, szervmaradványoknak."

Rovatok