Index Vakbarát Hírportál

Hat év börtönt kapott egy jósnő

2014. március 13., csütörtök 13:37

Jogerős ítélet született annak a hódmezővásárhelyi jósnőnek az ügyében, aki ellen már két éve folyt az eljárás. A. Szilviát jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében marasztalta el a Gyulai Törvényszék - írja a Beol.hu. A. Szilviának összesen 29 millió 354 ezer forintot kell visszafizetnie a sértettnek és további négy károsultnak.

A leginkább megkárosítottbékéscsabai asszony egy hirdetési újságban olvasta a vádlott hirdetését, miszerint jóslást és rontáslevételt vállal. A jósnő elhitette a sértettel, hogy az anyján és a családján rontás van, és ha azt nem veszi le, az édesanyja egy hónapon belül meghal. Elmondta a nőnek, hogy a család a pénz által lett megrontva, és ezt úgy lehet levenni, ha az összes bankót elviszi egy szent helyre.

A sértett kétmillió forint készpénzt vett fel a bankból, és az összeget átadta a jósnőnek. Néhány nap múlva a vádlott felhívta a sértettet, további kétmillió forintot kért tőle, és még aznap meg is kapta.

A jósnő néhány nap múlva ismét felhívta a sértettet azzal, látja, hogy van még pénze, és a rontáslevétel akkor működik, ha az összes pénzt meg lehet tisztítani. Ezután a sértett részletekben további pénzösszegeket adott át a vádlottnak, összesen 28 millió 130 ezer forintot. Néhány hónap múlva a sértett kérte vissza a pénzét, a vádlott azonban nem volt elérhető. Kiderült, hogy nem is az eredeti nevét adta meg a sértettnek.

A vádlottnak három hódmezővásárhelyi sértettől sikerült hasonló módszerrel ékszereket kicsalnia 71 ezer forint, 168 ezer forint és 184 ezer forint értékben, valamint egy békéscsabai férfit vett rá arra, hogy rontáslevétel céljából 750 ezer forintot adjon át a részére.

Rovatok