Index Vakbarát Hírportál

Panaszt emeltek a tényői családirtás nyomozásának lezárása ellen

2014. március 13., csütörtök 08:28

Négy éve irtotta ki családját Sz. Kolos. A hivatalos rendőrségi verzió szerint Sz. Kolos egy baltával végzett nejével, Virággal, majd lesújtott az ötéves Blankára, és a nyolcesztendős Ajnára is, majd egy motoros fűrésszel elvágta a saját torkát.

Sz. Kolos nevelőapja úgy tudja, hogy a feleség áldott állapotban volt, tehát nem négy, hanem öt ember halt meg azon a végzetes éjszakán - írja a Bors.

A férfi szerint számos olyan körülmény van, ami máig tisztázatlan az ügyben. Állítása szerint azt a motoros fűrészt, amivel Kolos végzett magával, összeszurkált tesstel képtelenség beindítani. Ráadásul a helyszínelő rendőrök kikapcsolt állapotban találták meg, "Kolos aligha lett volna képes holtában leállítani" - mondja Ekker Tibor.

A férfi állítása szerint nem sokkal a tragikus események előtt négymillió forintot adott kölcsön a családnak, de a pénz eltűnt a házból, pedig úgy tudja, hogy a család semmit sem vett a pénzből. Ekker szerint a rendőrök annyira "alaposan" végezték a házkutatást, hogy hetekkel az eset után találtak egy véres kést.

Ekker Tibor többek között emiatt is panasszal élt a nyomozás lezárása ellen. Mint mondja, "nem vagyok nyomozó. Csupán irányokat tudok mutatni, amelyeket nem vizsgáltak kellő alapossággal. Ötven kérdést fogalmaztam meg a rendőrségnek, egyre sem tudtak válaszolni nekem".

Kocsis Tünde alezredes, Győr-Moson-Sopron megyei rendőrszóvivő a Borsnak megerősítette: Sz. Kolos hozzátartozói panasszal éltek a nyomozás lezárásával szemben. A rendőrség azonban minden lehetséges nyomot megvizsgált, és kétséget kizáróan bizonyítottnak találta, hogy Sz. Kolos végzett a családjával és magával.

Rovatok