Index Vakbarát Hírportál

Drogot követeltek, pálinkát vittek a harisnyás rablók

2014. március 19., szerda 10:34

Kedd hajnalban azzal hívta fel a rendőröket egy szentesi férfi, hogy szomszédját kirabolták. A helyszínre érkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy három harisnyát viselő férfi törte rá az ajtót, a földre teperték és kezeit, lábait összekötözték - olvasható a Police.hu-n.

A támadók a 47 éves embert az ágyra dobták, ahol egy takarót tettek rá, majd átkutatták a lakást: mindent kinyitottak, szétdobáltak, az egész lakást felforgatták. A sértettől aranyat, fegyvert és drogot követeltek. Végül – három órával később - készpénzt, laptopokat, mobiltelefonokat és házi pálinkát vittek magukkal.

A helyszíni szemle és az adatgyűjtés eredményeként a szentesi nyomozók már hajnalban elrendelték annak az autónak a körözését, amivel a támadók közlekedtek. A kocsit Szolnokon találták meg, ahol mind a négy gyanúsítottat elfogták. Az autó átvizsgálása során a nyomozók készpénzt és kábítószergyanús növényi törmeléket találtak.

A 34 éves F. Istvánt, a 19 éves R. Györgyöt, a 27 éves H. Miklóst és a 22 éves K. N. Rózát (aki a ház előtt a kocsinál figyelt) előállították, ellenük csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. 

Rovatok