Index Vakbarát Hírportál

Ezért volt tank a XVI. kerületben

2014. március 21., péntek 10:34

A XVI. kerületi Haditechnikai Ellátó Központ mellett lakunk, már 6 éve. Ma tankokat hoztak, az elmúlt évekhez képest nagy a mozgolódás.

– írta szerdán az Újszász utcai honvédségi anyagellátó raktárbázis mellett lakó olvasónk. Megkérdeztük a Honvédelmi Minisztériumot, hogy hogy lehetséges ez.

Javítás miatt vittek egy tankot a raktárbázisra – írta pénteki válaszában a minisztérium. Az anyagellátó raktárbázis egyik fő feladata a eszközök javíttatásának szervezése. A meghibásodott eszközöket az Újszász utcai telephelyre szállítják, innen Gödöllőre, a HM Currus Zrt.-hez kerülnek.

Március 19-én egy VT-55 harckocsivontatót szállítottak Gödöllőre a telephelyről, és egy megjavított BAT-2 műszaki gépet szállítottak vissza az Újszász utcába a minisztérium közlése szerint.

Az MH Anyagellátó Raktárbázis hatékonyan közreműködik az ország védelmi képességeinek fejlesztésében, fenntartásában; szaktechnikai eszközeivel és anyagaival biztosítja a haderő tevékenységét. Végzi a katasztrófa helyzettel összefüggő, valamint a minősített időszaki tevékenység logisztikai biztosítási feladatait.

– írta le részletesen a minisztérium a bázis működését.

Rovatok