Index Vakbarát Hírportál

Előzetesbe került a Magyar Demokratikus Unió elnöke

2014. március 29., szombat 09:33

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte Urbán-Szabó László, a Magyar Demokratikus Unió elnökének előzetes letartóztatását -tudta meg a Blikk. AZ MDU 17 jelöltet állított az áprilisi választásra, így számukra az állam 17 millió forintot utalt ki.

A pártelnök ellen csalás miatt tettek feljelentést. Az egyik sértett, P. Ferenc elmondta, hogy Urbán-Szabó 30 millió forintot csalt ki tőle a kapcsolataira, a közelgő választásokra, és az általa létrehozott párt reménybeli sikereire hivatkozva.  Egy másik sértett a VI. kerületben tett feljelentést a pártelnök ellen, így most a XIV. és a VI. kerületi rendőrkapitányság is eljárást folytat csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt. 

A Blikk megpróbálta megtudni az MDU-tól, hogy ki irányítja a pártot azután, hogy Urbán-Szabó előzetesbe került, de nem sikerült választ kapnia. 

Urbán-Szabó egyébként az ezredforduló idején több évig körözés alatt állt. 2005 áprilisában Létminimum Alatt Élők és Esélyteremtők Pártja (Létalap) néven alapított szervezetet. Már ekkor is több eljárás indult ellene.

Rovatok