Index Vakbarát Hírportál

Simon Gábornak újabb bankszámlái kerültek elő

2014. március 31., hétfő 07:58

A salzburgi Bankhaus Spänglernél, a grazi Bankhaus Krentschkernél és a zürichi UBS AG Banknál is voltak számlái Simon Gábornak – írja a Magyar Nemzet. A számlákon pénzmozgás is volt: az MSZP volt elnökhelyettese esetenként akár egymillió eurót elérő ki- és befizetéseket bonyolított le. A lap ezt a házkutatások és a banki információk beszerzése során előkerült pénzintézeti dokumentumokra és tárgyi bizonyítékokra hivatkozva írja.

Ezek alapján a salzburgi Bankhaus Spänglernél 2008-ban niytottak számlát Simon Gábor nevére. A pénzforgalmi bizonylatok tanúsága szerint ezen a számlán meglehetősen nagy összegek mozogtak. 2011. április 4-én például 762 346 euró (körülbelül 230 millió forint) volt a számlán, a legtöbb pénzmozgás a 2008 és 2010 közötti időszakban történt – írja a lap. A számla terhére értékpapírokat is vásároltak.

A Magyar Nemzet szerint Simon a Bankhaus Krentschkernél nyitott számláján is „nagy összegű pénzforgalmat bonyolított le”, de itt konkrét összegeket nem említenek. A zürichi UBS AG Banknál viszont a lap tudomása szerint 2011. március 30-án 347 068 eurót (körülbelül 107 millió forintot) tartott Simon Gábor, valamint széfet is bérelt itt.

Simon további ausztriai bankszámlájáról, a 240 milliósról, és az ott elhelyezett pénz eredetéről korábban mi is írtunk.

Rovatok