Index Vakbarát Hírportál

Három és fél év szalámirablásért

2014. április 1., kedd 08:53

Tízezer forint értékű szalámit lopott pénteken egy nő egy kalocsai áruházból, majd a biztonsági őrt is megkarmolta. A bíróság hétfőn három és fél év börtönre ítélte, a döntés nem jogerős. A 18 éves nő az áruházban letépte a lopásgátló csipogót a két rúd szalámiról és a ruhájába rejtette az ételt. Amikor kifelé ment, az egyik biztonsági őr megállította, mire a nő félrelökte az őrt és futni kezdett.

A biztonsági őr utánaszaladt és megfogta a karját, hogy visszatartsa. A nő azonban továbbra is menekülni próbált, leverte a biztonsági őr szemüvegét és belekarmolt a szájába. A biztonsági őr erre megharapta a vádlott ujját, ami vérezni kezdett.

A további dulakodásnak a nő anyja vetett véget, aki visszament a lányához és megmondta, hogy adja vissza a szalámikat. Az egyik szalámit el is vette a vádlottól és egy szemetes felé dobta, a másik pedig kiesett a nő ruhájából.

A rendőrök elfogták a nőt és hétfőn bíróság elé állították, ahol három és fél év börtönre, és négy év közügyektől eltiltásra ítélték. Az ügyész súlyosításért, a nő enyhítésért fellebbezett.

Rovatok